Bilete RADAR - KIDS

RADAR - KIDS
4-6
oct
RADAR - KIDS
Caro, Str. Barbu Vacarescu 164A, Bucuresti, Bucuresti
4 - 6 octombrie 2024

Info eveniment: RADAR - KIDS

Festivalul de artă digitală RADAR lansează ediția V

 Future Nature.

Peste 20 de instalații de artă imersivă realizate de artiști români și internaționali vor fi prezentate între

4-6 Octombrie, la Caro Hotel. 

 

 

RADAR, cel mai mare festival multidisciplinar de new media art, ce îmbină arta cu tehnologiile emergente și natura, extinde granițele new media art cu un line-up de artiști internaționali din Franța, Polonia, Danemarca, Portugalia, Ungaria, Ucraina și Bulgaria. 

 

Cea de-a V-a ediție, cu tema Future Nature, prezentată de ING, reunește instalații de artă imersivă într-o experiență transformatoare, în care arta și tehnologia se împletesc perfect și remodelează interacțiunile și natura umană. 

În cadrul festivalului vor fi prezentate și lucrări de artă digitale, realizate de artiști și studiouri independente din România.

 

Instalațiile de new media art prezentate în expoziție folosesc ca mediu de interacțiune: Realitatea Augmentată, Realitatea Virtuală, Realitatea Mixtă, Inteligența Artificială, video-mapping și diferiți senzori de interactivitate care permit publicului să devină colaborator activ.

 

Artiștii prezentați în cadrul festivalului invită publicul să contempleze viitorul naturii, dar nu doar ca un mediu fizic, ci și ca o forță dinamică ce ne modelează obiceiurile, stilurile de viață și modurile de divertisment.

 

Festivalul se adresează și copiilor, prin secțiunea, RADAR Kids, prezentă de Lidl, unde aceștia vor putea interacționa cu instalații de lumini și sunet create special pentru ei, atât de artiști din România, cât și din Danemarca.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles