Bilete Mutat de la noi

Mutat de la noi
19
oct
Mutat de la noi
Sala Mare ARCUB , Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
19 octombrie 2024, Ora 17:00

Info eveniment: Mutat de la noi

19 octombrie | 17:00 – ARCUB, Sala Mare, în cadrul Festivalului Național de Teatru


Mutat de la noi
 este un performance-instalație care îmbină teatrul cu cinematografia și artele vizuale. Spectatorul este împins într-o călătorie în care simțurile îi sunt provocate, devenind parte din povestea lui Mbaye, un senegalez care se îmbarcă pe un vapor de migranți clandestini cu destinația Europa. Călătoria lui Mbaye este călătoria a sute de mii de oameni care fug de război, de sărăcie, de foamete.  Chiar mâine, caruselul istoriei te-ar putea dezrădăcina și pe tine, obligându-te să fugi, să lași totul în urmă.

 

Cu:

Claudiu Fălămaș, Shama Leah

Alexandru Romescu, Ștefan Chelimîndră, Bogdan Tălmaciu, Andrada Grosu

Scenariul și regia: Bogdan Sărătean

Scenografia: Alexandra Budianu  

Video: Alexandru Radu

Muzică: Charlie Fălămaș

Apariții video:

Claudiu Fălămaș

Shama Leah

Dana Taloș

Nyombi Abdul, Betty Nalule, Namukwaya Ester

Lenerson Polonini, Yimon Soe

Voce (înregistrată): Aneea Axentea, Bogdan Sărătean

Operatori cameră: Gabriel George, Nakakeeto Shadia, Mawanzo Ali

Mulțumiri: Alexandra Palconi-Sitov, Alexandru Drăgan, Andrea Bernath, Claudiu Doncuțiu, Sabina Colceriu

Co-producători: Bis Teatru Sibiu & Prin Banat Timișoara

 

Spectacolul a fost parte din Programul național TIMIȘOARA CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII în anul 2023, în cadrul proiectului MEMORIA APEI (în luna octombrie).

În noiembrie 2023, filmul MUTAT DE LA NOI a fost vizionat la Bruxelles, la Parlamentul European, în prezența echipei artistice.

 

Durata: 1h 10min (fără pauză)

Vârsta recomandată: 16+

19 octombrie | 17:00 – ARCUB, Sala Mare, în cadrul Festivalului Național de Teatru

 

Mutat de la noi este un performance – instalație care îmbină teatrul cu cinematografia și artele vizuale. În debutul reprezentației spectatorii sunt părtași la o experiență imersivă (un traseu-instalație conceput de scenografa Alexandra Budianu).

Spectatorul este împins într-o călătorie în care simțurile îi sunt provocate, devenind parte din povestea lui Mbaye, un senegalez care se îmbarcă pe un vapor de migranți clandestini cu destinația Europa.

De-a lungul călătoriei, Mbaye rememorează anumite momente și personaje cheie din copilăria lui. Monologul său interior este presărat de interviuri și scurte intervenții filmate în Europa, Africa, America de Sud și Asia.

Călătoria lui Mbaye este călătoria a sute de mii de oameni care fug de război, de sărăcie, de foamete.  Chiar mâine, caruselul istoriei te-ar putea dezrădăcina și pe tine, obligându-te să fugi, să lași totul în urmă.

În acest malaxor al mutării, al migrației, o dimensiune ocultă pare că ne guvernează destinele, fie că o numim voodoo în Africa, sau farmece/ vrăji în mediul rural românesc.

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles