‘Not Business As Usual’– Shaping the perspective on perfection
Într-o lume care adesea pune accent pe perfecțiunea aparentă, TEDxYouth@AvenorCollege își propune să deschidă o fereastră către o realitate diferită, unde perfecțiunea nu este un ideal rigid, ci o cale personală, autentică.
Speakerii din cadrul evenimentului sunt oameni care au reușit să-și creeze propriile lor utopii. Prin povești inspiraționale și experiențe dincolo de convențional, acești oameni extraordinari vor împărtăși cum și-au transformat imperfecțiunile și provocările în oportunități de creștere, învățându-ne că autenticitatea, reziliența și consistența sunt mai importante decât idealurile impuse de societate. Aceste povești vor scoate în evidență importanța călătoriilor personale, arătându-ne că fiecare dintre noi poate să-și contureze o realitate proprie, diferită de ceea ce este considerat „normal”.
Ne propunem să provocăm ideile tradiționale, să încurajăm gândirea liberă și să construim un spațiu unde fiecare pas greșit poate deveni o oportunitate pentru autodezvoltare.
Speakeri
Gelu Duminică: Doctor în sociologie și profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București. În ultimii 17 ani a activat în mediul ONG din România, fiind directorul executiv al Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună“ - una dintre cele mai active organizații rome din România. Are o experiență de 17 ani în domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile și politici social europene, cu un focus pe dezvoltarea comunităților de romi din România.
Dr. Elena Martin: Medic chirurg plastician, cu specializare în microchirurgie reparatorie. Membru al Consiliul European și al Societății Americane de Chirurgie Plastica. Parte din procesul de pregătire a constat în stagiile de pregătire din cadrul Mayo Clinic (cel mai bine cotat spital din America). De asemenea, tehnicile de chirurgie plastica au fost perfecționate în clinici de renume din Bruxelles, Miami, Paris.
Dragos Cîrneci: Doctor în Psihologie și specializat în neuroștiințe. A lucrat aproape 10 ani ca cercetător în cadrul Academiei Române, 7 ani a fost cercetător științific la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative. A publicat peste 70 de articole, 4 cărți de autor și a colaborat cu 4 volume colective. În 2004 a publicat prima carte de neuroștiințele dezvoltării din România. Din 2010 realizează studii în domeniul interdisciplinar al psiho-neuro-imunologiei. Este specializat pe studiul memoriei autobiografice și a conexiunilor sale cu procesele emoționale, wellbeing-ul și imunitatea.