HARAP ALB
Regia și scenariul: Dan Tudor
Scenografia: Maria Miu
Video și lighting design: Andrei Răduț
Coregrafia: Florin Fieroiu
Muzica originală: Dan Tudor
Orchestrația muzicală: Vlad Crețu
Cu: Marius Boboc (Harap Alb), Alexandru Prica (Calul), Voicu Hetel (Craiul, Spân), Iulian Balan (Fiul cel mare, Ursul, Al doilea Spân, Ochilă), Ciprian Niculae (Fiul mijlociu, Spânul), Cerasela Popescu (Baba, Sfânta Duminică), Gabriel Coveșeanu (Împăratul Verde), Grațiela Teohari-Duban (Împărăteasa Verde), Andreea Mera (Fiica cea mare, Albină), Andra Mirescu (Fiica mijlocie, Albină), Ana Toda (Fiica cea mică, Albină), Ani Crețu (Crăiasa albinelor, Femeie spân), Ionuț Antonie (Setilă), Marius Nănău (Gerilă), Cristian Boeriu (Flămânzilă), Oliviu-Cristian Bughiu (Lungilă, Primul Spân), Gabriel Iencek (Împăratul Roșu), Alexandra Velniciuc (Împărăteasa Roșie, Femeie spân), Ioana Bîndac (Împărăteasa Roșie, Femeie spân)
Recomandat copiilor peste 6 ani
Durata: 75 min
Dintre toate scrierile ficționale ale lui Ion Creangă, „Povestea lui Harap-Alb” este și cea mai complexă, și cea mai apropiată de formula basmului. Acțiunea se desfășoară pe mai multe planuri, implică un număr record de personaje fantastice, probele de trecut depășesc cifra 3, iar călătoria pe care o face eroul principal este o metaforă a procesului de maturizare.
Avântul naivității îl determină pe un tânăr crai să își încerce norocul în a deveni împărat. Pentru a-și atinge scopul, pleacă într-o lungă călătorie, una al cărei început pare destul de promițător. Însă, în momentul în care încalcă sfaturile părintești și se întovărășește cu Spânul, un personaj viclean, povestea ia cu totul alt curs.
Cu un nou nume, Harap Alb, și un nou statut, de slugă, eroul nostru va trece prin încercări menite să îi pună la încercare atât curajul, cât și judecata. Ajutat de ființe fantastice și de o ceată de prieteni tare simpatici, va învăța că aparențele sunt înșelătoare, dar și că, pentru a reuși în viață, este nevoie și de încrederea în ceilalți.