Bilete BORN(E)

BORN(E)
24
apr
BORN(E)
Sala Mare ARCUB , Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
24 aprilie 2025, Ora 20:00

Info eveniment: BORN(E)

BORN(E) | Maria-Luiza Dimulescu & Beatrice Oneț @ ARCUB Sala Mare, ora 20:00

 

Centrul Național al Dansului București (CNDB), prezintă joi, 24 aprilie, de la ora 20:00, la Sala Mare – ARCUB, instalația performativă BORN(E).

 

Un proiect inițiat de coregrafele Maria-Luiza Dimulescu și Beatrice Oneț, BORN(E) chestionează existența corpului uman (contemporan), concentrându-se asupra complexității proceselor pe care le parcurge acesta pe durata existenței sale. Având la bază 18 interviuri cu persoane cu vârste cuprinse între 8 și 90 de ani, instalația aduce în prim-plan voci, gânduri și chipuri urmărind efectul trecerii timpului prin prisma acumulării de experiențe. Spectatorul devine astfel parte integrantă din această hartă subiectivă a experiențelor umane.

 

Evenimentul face parte din festivalul Dans.Context.Showcase, inițiat de CNDB. Proiectul are loc la ARCUB – Hanul Gabroveni în contextul parteneriatului strategic ARCUB-CNDB, ce include o serie de proiecte comune desfășurate pe parcursul anului 2025 si care promovează artele performative.

Biografii

Maria-Luiza Dimulescu este licențiată a Facultății de Teatru din cadrul UNATC București în Artele Spectacolului (Coregrafie) și absolventă a programului masteral de „Creație coregrafică” în cadrul aceleiași universități. În anul 2023 a fost premiată de către Centrul Național al Dansului București pentru contribuția adusă dansului contemporan. În ultimii 2 ani a colaborat ca și performer în cadrul a 3 producții Tangaj Collective: „BLOT–Body Line of Thought” (Simona Deaconescu & Vanessa Goodman), „Ramanenjana” (Simona Deaconescu & Gaby Saranouffi) și „Isolation in a series of liminal states” (instalație performativă semnată de Simona Deaconescu). De asemenea, a colaborat cu diverse instituții artistice printre care se numără Centrul Național al Dansului, LINOTIP, Teatrul Odeon, Circul Metropolitan de Stat, Teatrul Excelsior și Teatrul Apropo. În anul 2021 a inițiat, sub umbrela Asociației Delazero, proiectul cultural „Ultima Picătură”, ce a presupus o producție coregrafică pe tema violenței domestice și ateliere de terapie prin dans în 5 orașe din țară. În calitate de coregraf semnează spectacolele „Dar de ce să tac?”, „Bad Feminist”, „Ultima Picătură” și „Gen Roz” (regie: Luiza Mihăilescu) și filmele de dans „Breath” (premiat în cadrul festivalurilor ZED, Girona en Moviment, Danzattak, Movong Body), „Call of Pink” (premiat în cadrul festivalurilor BIDFF, Ziel Spring), „Depaysement” și„Disconnected”.


Beatrice Oneț a absolvit UNATC București (secția Coregrafie-Licență și Master). Activează preponderent în sectorul cultural independent din România și face parte din două Asociații culturale: Unfold Motion (Timișoara) și Delazero (București). Este performer, coregraf, manager cultural și predă cursuri de dans contemporan pentru mai multe categorii de vârstă. În ultimii 4 ani, activitatea artistică a acesteia s-a concentrat pe performance-uri real timpe composition, spectacole stradale si interventii culturale în spațiul public în comunități mici și mijlocii. În anul 2022 a primit din partea Centrului Național al Dansului București Premiul pentru contribuția adusă construcției dansului contemporan iar în 2023 unul dintre proiectele inițiate de către aceasta.

 

Concept, Dramaturgie & Text: Maria-Luiza Dimulescu & Beatrice Onet

Regie & Editare video: Corina Andrian

Director de imagine: Cătălin Rugină

Sound design: Adrian Piciorea

Consultant dramaturgie: Camelia Neagoe

Graphic design: Iulian Cristea

IT: Ilie Ciotir

Tehnic: Alexandru Andrei

Organizator: Asociația Unfold Motion

Instalația a fost creată în cadrul proiectului cultural „Preocupat/Prea-Ocupat”. Proiectul este organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte și este co-finanțatde Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Cu sprijinul
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)


Partener principal
: Linotip – Centru Independent Coregrafic


Parteneri
: Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Centrul Național al Dansului, Galateca, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Cinema Union, Cărturești, 5 to go


Instalația este prezentată în cadrul proiectului Dans.Context.Showcase. Cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles