Bilete Glas: Reinterpretare simfonica a muzicii traditionale bulgaresti

Glas: Reinterpretare simfonica a muzicii traditionale bulgaresti
20
oct
Glas: Reinterpretare simfonica a muzicii traditionale bulgaresti
Sala Capitol, Bd. C. D. Loga nr.2, Timisoara
20 octombrie 2024, Ora 19:00

Info eveniment: Glas: Reinterpretare simfonica a muzicii traditionale bulgaresti

“Glas” este un concert simfonic ce reinterpretează muzica tradițională bulgărească într-un mod clasic contemporan, aducând în prim-plan bogăția sonoră a patrimoniului cultural bulgăresc. Titlul „Glas” provine din cuvântul bulgăresc  „Глас” care înseamnă „sunet” sau „voce”, subliniind esența comunicării prin muzică și rolul acesteia în transmiterea identității culturale.

 

Muzica, orchestrată și compusă de compozitorul timișorean George Denis Ardelean, va fi interpretată de Orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, sub bagheta dirijorului Andreas Schein. Invitatul special al evenimentului va fi Vasilev Zhivko, un artist renumit în Bulgaria, cunoscut pentru concertele sale în întreaga lume la kaval, un instrument tradițional bulgăresc.

 

„Glas”  promovează și diversitatea culturală și patrimoniul autohton în Timișoara, subliniind legăturile istorice și culturale dintre comunitățile din regiune. Concertul este o invitație la un concert simfonic ce îmbină tradiția cu inovația, oferind publicului o incursiune în spiritul bulgăresc.

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles