Bilete Cei doi tineri din Verona

Cei doi tineri din Verona
25
sep
Cei doi tineri din Verona
Teatrul Toma Caragiu, Ploiesti
25 septembrie 2024, Ora 18:30

Info eveniment: Cei doi tineri din Verona


Cei doi tineri din Verona

autor: Carlo Goldoni

traducerea/adaptarea, regia artistică, muzica: Vlad Trifaș

scenografia: Mihai Androne

distribuția: Ioana Farcaș (Launce), Dragoș-Maxim Galbăn (Speed), Andrei Radu (Proteus), Tony Macpela (Valentin), Lăcrămioara Bradoschi (Silvia), Olga-Ioana Bela (Iulia), Paul Niculae (Ducele), Maria Miruna Lazăr (Lucetta), Alin Teglaș (Thurio), Nelu Neagoe (Proscrișii, Îngrijitorul parcului), Costel Dobrescu (Eglamour)

 

Iertare. Acesta a fost cuvântul care mă bântuia în momentele în care încercam să dau o formă spectacolului. Momentul cel mai dificil de rezolvat din acest text al lui Shakespeare este momentul în care Valentin îl iartă pe Proteus, în ciuda a tot ce s-a întâmplat până atunci. Gestul este unul minunat, nobil, dar foarte greu de acceptat în concepția contemporană. Ce anume poate determina o persoana să ierte, prin simpla condiție a mărturisirii? Cu siguranță vorbim de bunătate și o mare capacitate de a iubi, dar mai sunt aceste trăsături atât de puternice în societatea contemporană? Exista totuși un segment de vârstă care își păstreaza vii și prezente aceste calități, chiar și în secolul în care tocirea sentimentelor pare exercițiul preferat al oamenilor: copiii!

Un joc de copii. Acesta a fost pariul meu cu textul. Tot procesul construcției spectacolului a fost bazat pe reamintirea modului în care funcționeaza Imaginația, Fantezia, Creativitatea nealterate ale unui copil. Felul în care acesta poate accesa cu ușurință și naivitate marile dimensiuni ale sufletului în timp ce se joacă. În acest nou univers în care adulții au spiritul unor copii, iertarea a devenit nu doar posibilă, ci și dorită. (Vlad Trifaș - regizor)

 

vârsta recomandată: adolescenți și public tânăr

 

durata spectacolului: 150 min. (cu pauza)

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles